Sulama imkanlarının artması ile kuru tarım tekniklerini bırakıp sulu tarıma geçiş yaparak ürün deseni değişen Sarıalan Mahallesinde çilek yetiştiriciliği yapılan alanlarda incelemelerde bulunan İl Müdürü Alkan, birim alandan daha fazla ve kaliteli ürün elde edilebilmesi için tavsiyelerde bulundu. İlçe Müdürü Zafer Bozgül ile birlikte Sarıalan Mahalle Muhtarı Mustafa Deniz'le bir araya gelen İl Müdürü Erkan Alkan köy kahvesinde çiftçiler ile bir araya gelerek sohbet etti.

Bölge tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi için planlanan yatırım hedefleri ile uygulanan projeleri anlatan İl Müdürü Erkan Alkan üretim alanlarında incelemelerde bulunarak çiftçilerin sorularını cevapladı.

Sarılan Mahallesinde köy kahvesinde çiftçiler ile gerçekleşen sohbette İl Müdürü Alkan, tarımsal ve hayvansal üretimi arttırmaya yönelik bakanlığımızca uygulanan desteklemeler, kırsal kalkınma yatırımları kapsamındaki hibe destekleri hakkında bilgiler vererek bölgenin iklim özelliklerine uygun ürün deseni tavsiyesinde bulundu.