Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD) ile ilgili Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden, yapılan açıklamada, Giresun genelindeki köy ve mahallelerde TİD personelleri tarafından bin 575 işletme ziyaret edildiğini bildirdi.

Açıklamanın devamında, şu ifadeler aktarıldı:

“Personellerimiz işletmeleri değişik zaman aralıklarında düzenli olarak ziyaret ederek, sorunları yerinde görüp bilgi aktarımında bulunmaktadır. Ayrıca çiftçilerimizde ihtiyaç halinde işletme danışmanlarını hem telefonla hem de bizzat iş yerine gelerek görüşme sağlayabilmektedir. İşletmeler ziyaret edilmeden önce çiftçilerimize toplu mesaj hattı ile bilgilendirme yapılmaktadır.

TİD Üretimi Artırır!

Ziyaretlerde, çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık konularında soruları cevaplandırılmış özellikle 'tarımsal desteklemeler, hayvan hastalıklarından korunmada aşılamanın önemi, buzağıların bakım-beslenmesi ve sağlığı, veri güncelleme, fındıkta gübreleme ve son yıllarda ilimizde artan fındıkta külleme hastalığı' hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Tarımsal konularda afiş, broşür ve çiftçi mektupları dağıtılmıştır. TİD çalışmalarıyla çiftçilerin günün her saati mühendis, veteriner hekim ve teknisyenlere ulaşımı sağlanarak tarımsal işletmelerin üretim değerini ve gelirlerini artırmak amaçlanmaktadır. İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizce bu çalışmalara yıl boyunca devam edilecektir.”

Kaynak: Giresun Tarım İl Müdürlüğü