Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, pasaport sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Büyükbaş hayvan varlığı sıralamasında ilk beşte olan ilimiz üreticilerine Müdürlüğümüz tarafından bir hizmet daha uygulamaya konuldu. Kurulan bu sistem ile üreticilerimiz işletmesindeki hayvanın aşılarını ve hareketlerini pasaportunu sisteme okutarak görecektir. Ayrıca İlimiz hayvan sevki konusunda da lider durumdadır. İlimizde 2016 yılında 127 bin 337 adet büyükbaş, 232 bin 698 adet küçükbaş hayvanın sevki gerçekleştirilmiştir."

Hayvanları Denetliyor

“Bakanlığımız tarafından belirlenen yurtiçi hayvan sevkleri nedeniyle üreticilerimiz elindeki hayvanların satışa uygun olup, olmadığını Müdürlüğümüzde kurmuş olduğumuz bu sistem sayesinde hiçbir personele ihtiyaç duymadan kontrollerini yapabilecektir."

Pasaport Sistemi Nedir?

“Sistem Bakanlığımız Hayvan Kayıt Sistemine bağlanan ayrı bir programın kurulması ile gerçekleştirildi. Pasaport üzerinde bulunan barkodun, barkod okuyucuya okutulması sonucu; programın çalışmaya başlayarak Bakanlığımız kayıt sisteminden pasaportla ilgili hayvan aşılama ve sevke uygun olup olmadığını gösterip, bilgiler ekranda görülecek olup üreticiler veya alıcılar bu sistemle almak ya da satmak istedikleri hayvanların durumlarını anında ekranda görerek işlemlerini en kısa sürede tamamlayacaklardır. Bu sistemin üreticilerimize ve İlimize hayvan almaya gelen işletme sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: Kars Tarım İl Müdürlüğü