Bilgilendirme toplantısında konuşan Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, “Gıda hijyeni, insan sağlığı açısından son derece önemli ve göz ardı edilemeyecek bir konudur. Gıda işletmelerimizin gıda hijyeni konusunda son derece hassas davranmaları ve hijyen kurallarına uymaları gerekmektedir. Bu amaçla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın mevzuatları gereğince İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Okullarda Gıda Güvenliği ve Sağlıklı Beslenme Konulu Eğitim Çalışması başlatılmıştır" diye konuştu.

İl Müdürü Yıldırım, şunları kaydetti:

“Güvenli ve sağlıklı alışveriş bütün toplumun en önemli hakkı olduğu düşüncesi ile gerek yaptığımız çalışmaları anlatmak gerekse hedef kitleye güvenli alışverişin sırlarını anlatmak için özellikle alışveriş ile yeni tanışan ortaokul öğrencilerine yönelik olarak 'Gıda Güvenliği' ve 'Sağlıklı Beslenme' konularında eğitimler her yıl tekrarlanmak üzere yapılmaktadır.

Bu eğitimler ile Gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konuları gündeme taşıyarak, gıdaların üretimi - tüketimi ve satış noktalarındaki temizlik ve gıda güvenliği etkinliğinin nasıl sağlandığı ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanmaktadır.

“Her Tüketici Bir Gıda Denetçisidir"

Bu kapsamda Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz tarafından 'Her tüketici bir gıda denetçisidir' sloganı ile Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğini alarak Orta Okullarımızdaki öğrencilerimize 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonuna kadar eğitimler devam edecektir."

TARIMDAN HABER