Konuyla ilgi olarak Tunceli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan 2018 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanan, Pınarlar ve Biçmekaya Köyleri sınırları içerisinde yer alan ve toplamda 3.937 dekar tarım arazisini sulayacak olan Biçmekaya Sulama Göletinin çiftçilerimize bedelsiz olarak devredilmesi için Sulama Kooperatifi kurulması kararlaştırılmıştır.

İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen, Pınarlar köy muhtarlığı ev sahipliğinden gerçekleştirilen toplantıda; yörede S.S. Pınarlar- Biçmekaya Köyleri sulama kooperatifi unvanıyla, Pınarlar köy merkezli olarak kurulacak olan sulama kooperatifinin 7 kişilik kurucu müteşebbis heyeti oluşturulmuştur.

Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan Biçmekaya Sulama Göletinin faaliyete geçirilmesi için sulama sahasında bulunan arazi sahibi çiftçilerimizle bilgilendirme toplantılarına önümüzdeki günlerde devam edilmesi kararlaştırıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Orhan KAYA " 2018 yılında hizmete girecek olan sulama tesisinin Pınarlar ve Biçmekaya Köyü çiftçileri üzerinde heyecan yarattığı ve bölgede ekimi, dikimi yapılan tarımsal ürün desenin değişmesiyle birlikte birim alanda daha fazla ürün alınacağı gibi, yöre hayvancılığına da önemli katkılar sunacaktır. Biçmekaya Sulama Göletinin faaliyete geçirilmesiyle beraber bölgenin Sosyo- Ekonomisini değiştireceğini, Tuncelimize, Ülkemize bir katma değer sağlayacağını belirterek, tarımsal sulama tesisinin yöre çiftçilerimize hayırlı olmasını dileyerek, bol kazançlı ve bereketli sezon geçirmelerini temenni ederim " dedi.

TARIMDAN HABER