Adıyaman Sincik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği'nin birlikte hazırladıkları ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na da sunulan proje ile Sincik ilçesi merkez ve köylerinde kayıtlı bulunan 141 sertifikalı arı yetiştiricisine 15'er adet boş ve 5 adet arılı alt üst takım kovan olmak üzere toplam iki bin 820 fenni kovan dağıtılması planlandı.

Program kapsamında Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği üyelerine 15'er adet boş ve 5'er adet Kafkas Irkı arılı fenni kovan verilmesi ile oğul alma yöntemi ile modern arıcılığın geliştirilmesi ve arılı koloni sayısının 5'er adetten 20'şer adete yükseltilip üretici gelirlerinin artırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında iki bin 115 boş ve 705 arılı kovan arı yetiştiricilerine dağıtılmak üzere satın alındı. 141 arı yetiştiricisine Sincik İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı arı yetiştiriciliği kursunda modern arıcılık teknikleri konusunda gerekli eğitimler verildi. 2.115 boş kovanın dağıtılacağı projede, arılı kovanlar ise en geç Mayıs ayının ilk haftasına kadar dağıtılmış olacak.