İlçe müdürlüğü tarafında düzenli takibi yapılan ve başarılı bir şekilde gelişimini tamamlayan, ekiliş Ağustos sonunda silaj yapılmak üzere hasat edildi. İlçe Müdürü Engin Maraşlı, yaptığı açıklamada, Seydikemer'de 2017'de83 adet yem bitkisi demonstrasyonu yapıldığını ve tamamında başarı sağlandığını söyledi.

Hayvan yetiştiriciliğinin yem bitkileri ekimi yaptırılarak cazip ve kârlı hale getirilebileceğini belirten Maraşlı, şunları kaydetti:

“Yapılan çiftçi toplantılarında; Soya mısır karışımının protein yönünden daha zengin olması, hayvan beslenmesinde öneminin anlatılması çiftçilerimizin de konuya ilgisini artırdı. Gelen talepler doğrultusunda iki çiftçimizde de ikinci ürün olarak soya-mısır karışımı ekilmesi planlandı. Ayrıca günümüzde artık iyice belirginleşen kaba yem açığını kapatmanın yollarından biri de tarla alanlarında yem bitkilerinin yetiştirilmesi ve üretilen yem bitkisinin silaj yapılarak saklanmasıdır. Kaliteli ve verimli olan yem bitkilerinden Silajlık Mısırın ikinci ürün olarak ekilebilmesi, toprak hazırlığının çok kolay olması ve elde edilen ürünün hayvan beslemede silaj olarak değerlendirilmesi ile ucuz, kaliteli ve besleyici bir yem elde edilmektedir. Silajlık mısır tarımında yüksek verim almanın en önemli yolu, doğru yetiştirme tekniklerini uygulamaktır. Örneğin çeşit seçiminde yapılan bir hata diğer yetiştirme teknikleri ile giderilmez."

TARIMDANHABER