Sertifika törenine Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, Pamukkale Belediye Başkanı Yardımcısı Türkay Gözlükaya, İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, İlçe Müdürü Erdal Çalış ve Üreticiler katıldı.

Denizli İl Müdürlüğü ve Pamukkale İlçe Müdürlüğünce 7 Şubat 2015 yılında Pamukkale'ye bağlı Yeniköy Mahallesinde başlatılan Nar Çiftçi Okulu ile üreticileri kendi bahçesinin uzmanı yapmak, üretimde verimliliği, kaliteyi artırmak, Hastalık ve zararlıları daha kolay tanıyabilmelerini sağlamak ve yönetim becerilerini geliştirmesi amaçlandı. Haftalık olarak fenolojinin durumuna ve hastalık zararlıların bahçede görülme durumuna göre dersler devam etti.

Toplam üretim sezonu boyunca budamadan başlayarak budama, gübreleme, sulama, meyve seyreltme ve sezon boyunca karşılaşılan tüm hastalık ve zararlılarla ilgili toplam 16 ders bizzat bahçede uygulamalı olarak gösterilerek çiftçilerle beraber işlendi.

35 Nar üreticisinin katıldığı Nar Çiftçi Okulu Eylül ayında nar hasadının başlaması ile birlikte dersler uygulama ile sona erdi. Çiftçi Okulu'nu bitiren üreticilere belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.