Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda şunlar kaydedildi:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan “Bölgesel Risklerin Azaltılmasına Dayalı Şap Hastalığının Kontrol ve Eradikasyon Projesi" kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde 1 Ağustos - 31 Ekim 2017 tarihleri arasında büyükbaş hayvanlara yönelik olarak düzenlenen “Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası" 30 Kasım tarihine kadar uzatılmıştır. Yıl boyunca İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizce yürütülen yoğun saha çalışmaları neticesinde, ilimizde şap hastalığı vakasına rastlanılmamıştır.

Sonbahar dönemi saha çalışmalarında ayrıca 3 aylıktan büyük dişi buzağılara Brusella aşısı ve kedi-köpeklere Kuduz aşısı uygulamalarına devam edilmektedir. Aşılama bilgileri VETBİSveteriner bilgi sistemi elektronik veri tabanınakaydedilmektedir.

Yönetmelik değişikliğiyle tanınan ek süre gereğince, hayvancılık işletmelerinin TÜRKVET hayvan kayıt sisteminde bildirim süresine bakılmaksızın yıl sonuna kadar cezasız olarak güncellenmesi çalışmalarına da hızla devam edilmektedir. Bu kapsamda; bütün üreticilerimizin aşılama çalışmalarında veteriner ekiplerimize işletmelerini güncelletmeleri, güncelletemeyenlerin ise yıl sonuna kadar İl/İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen üreticilerimize 2018 yılından itibaren cezai müeyyide uygulanacaktır. İlgililere duyurulur."

TARIMDAN HABER