S.S. Alpu İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin talebi üzerine hazırlanan proje, TR41/21/KK/0001 nolu sözleşme ile 26.06.2021 tarihinde imzalanarak faaliyetlere başladı.  Bütçesi 1.093.503,12 TL olan projenin %75’ i BEBKA tarafından hibe olarak, geri kalan %25’ lik kısmı ise Kooperatif tarafından eş finansman olarak karşılanacak. “Alpu Ovasında Kaliteli – Bol Kaba Yem” Projesine sağlanacak mali destek ile 1 Adet Silaj Balya Paketleme Makinası, 1 Adet İstif Makinası, 1 Adet Jeneratör alınarak Modern Silaj Paketleme Tesisi kurulması planlanmaktadır.

Kar amacı gütmeyen S.S. Alpu İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifine verilen destekle üreticilerimiz çok daha uygun fiyatla kaliteli bol kaba yeme ulaşabilecek. Yem bitkileri yetiştiriciliği ile öne çıkan Alpu İlçemizde binlerce ton yem bitkisinin paketlenmesiyle; ürün kayıplarının önüne geçilirken bitkisel ürün artıklarının da modern sistemlerle işlenerek daha ucuza kaliteli hayvan yemi üretilmesi sağlanacaktır.
İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş Alpu İlçesinde uygulanmaya başlanan bu projeyi yerinde inceleyerek proje ekibinden bilgi aldı. İl Müdürlüğü olarak her zaman kooperatiflerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi vurgulayarak özellikle bu projede desteğini esirgemeyen Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’a şükranlarını iletti.

S.S. Alpu İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Göceli ve Alpu Ziraat Odası Başkanı Murat Tepe de Alpu İlçesine verilen desteklerden çok memnun olduklarını belirterek İl Müdürümüz, İlçe Müdürümüz ve proje ekibimize teşekkür ettiler.