Projenin başladığı 1 Mart 2014 tarihinden bu güne kadar Ordu'da kurulan 71 adet işletmenin 66 tanesi 35 bin tavuk ile faaliyetine devam ediyor. Bu işletmelerden günlük yaklaşık 30 bin adet yumurta elde ediliyor.

ORGANİK YUMURTA İÇİN İMZALAR ATILDI

Konuyla ilgili olarak Ordu Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Hayvansal üretimde güvenilir ürün arzının sağlanması ve Serbest Sistem (Free Range) ile elde edilen yumurtaların pazar payının artırılması için "Serbest Sistem Tavukçulukta İyi Tarım veya Organik Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve DOKAP arasında imzalanan protokol ile faaliyet halinde bulunan 35 adet Alternatif Yumurta Tavukçuluk İşletmesine Organik Yumurta Üretim Sertifikası hizmet alımı gerçekleştirilmesi için onay alındı.

Satın alım işleminin 4734 sayılı KİK'nun 22/d maddesi gereği Doğrudan Temin yöntemi ile yapılmasına karar verilen projede yapılan piyasa fiyat araştırması neticesinde en düşük teklifi veren kontrol ve sertifikasyon kuruluşu ile anlaşma sağlandı.

16 Aralık 2015 tarihinde kuruluş yetkilisi Adnan Özkan ile Ordu İl Tarım Müdürü Kemal Yılmaz 'Serbest Sistem Tavukçulukta İyi Tarım veya Organik Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi Kapsamında Organik Yumurta Üretimi Sertifikasyon Hizmeti İşi Sözleşmesi'ni imzalamıştır. Daha sonra Ordu İl Müdürlüğü toplantı salonunda proje yararlanıcıları (8 İşletme Altınordu İlçesi, 14 İşletme Fatsa İlçesi ve 13 İşletme Akkuş İlçesi) ile firma arasında Organik Yumurta Üretim Sertifikası (Bireysel Sertifika) sözleşmeleri imzalandı”