Yapılan eğitimde öncelikle Bakanlığın mevzuatı hakkında bilgi verildi. Ardından gıda hijyeni, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, M.E.B.'na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin kullanımı, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunumu konularında bilgilendirme yapıldı.

Eğitimde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli Yusuf EREN, kişisel hijyen, bireylerin neden olabileceği çapraz bulaşmalar, hijyenin güvenilir gıdaya ve gıda kalitesine etkisi konularından söz etti. El yıkama alışkanlığının önemi ve temizliğin bireylerin sağlığına etkisinden bahsetti.

Söz konusu eğitim kapsamında okullarda faaliyet gösteren işletmelerin bu yılın sonuna kadar kendilerini bu yönetmeliğe hazır hale getirmeleri gerektiği vurgulandı. İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonuyla il genelinde yapılan hijyen eğitimleriyle yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi okullarımızda faaliyet gösteren işletmeler ile beraber binlerce öğrenciye güvenilir gıdanın sunulması hedeflendi.

Aynı gün Babaeski ve Lüleburgaz İlçe Müdürlüklerinde kendi bölgelerindeki işletme çalışanlarına eğitim verildi. İl genelinde toplam 109 kişi eğitime katıldı.