Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geleneksel olarak düzenlediği “Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf yarışmasına katılım için Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin katılımı ile gezi düzenlendi.

Okuldan alınan öğrenciler gezip görecekleri ve fotoğraflayacakları tarım alanlarına doğru yola çıktılar. Ellerinde fotoğraf makineleriyle heyecanları yüzlerine yansıyan gençlere, yolculuk sırasında Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Enformasyon Birimi teknik elemanları eşlik ederek yarışmanın amacı ve içeriği hakkında bilgi verdiler.

DOĞA, TARİH VE TARIM BİR ARADA

Öğrenci velilerinden de tam destek alan ve TSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik alanından öğretmen Ali KÖMESÖĞÜTLÜ'nün de eşlik ettiği etkinliğin ilk durağı tarihi Malik Ejder Türbesi oldu.

Maraş'a panoramik olarak bakılmasının mümkün olduğu türbenin bulunduğu yüksek tepeden Kumaşır gölü ve onu çevreleyen yemyeşil tarım arazilerinin fotoğrafları çekildikten sonra, Hacı Mustafa Çifliği Mahallesine inilerek Sera ve içerisindeki çeşitli sebze fideleri kadraja alındı.

Fatih Mahallesi Selvi Söğüt Mesire Alanında kahvaltılarını yapan genç fotoğrafçılar daha sonra çilek ve ahududu yetiştiriciliğinin yapıldığı tarım alanlarında yapılan çekimlerin ardından fotoğraf çekimi için uygun ışığın elde edilmesinin zorlaştığı öğle saatlerinde fotoğraf çekimi gezilerini tamamladılar.

TOPLAMDA 50 BİN TL ÖDÜL

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının dereceye giren fotoğraflara toplamda 50 bin TL'ye kadar para ödülü dağıttığı ve bu yıl 8'incisini düzenlediği söz konusu yarışmaya 12 Nisan – 02 Eylül 2016 tarihleri arasında farklı kategorilerde çekilecek fotoğraflarla katılımcı sınırlaması olmadan başvurmak mümkün.

Yarışmanın katılım koşulları ve detaylı bilgilerine www.tariminsan.com internet adresi üzerinden ulaşılabilir.