Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gıda denetimlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini, şu ana kadar, 200 gıda işletmesinin denetildiğini bildirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Asım Baş, "Bakanlığımız stratejik planı doğrultusunda gıda güvenirliği alanında üretimden tüketime kadar, uluslararası standartlara uygun gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla gıda ve yem kontrol hizmetlerinin etkinliğini artırmak, gıda ve yem işletmelerinin alt yapılarını güçlendirmek istiyoruz” dedi.

“Standartlara uyumunu sağlamak ve güvenilir gıda konusunda toplumda duyarlılığı artırmak olduğunu söyleyen Baş, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünden bir denetim planı yapmalarını istediğini belirterek, “Bu kapsamda İlimizde faaliyet gösteren hazır yemek ve tabldot yemek üreten iş yeri yetkililerinin katılımıyla bir toplantı tertip edildi. Olası bir gıda zehirlenmesinin önüne geçilebilmesi için işletmede uyulması gereken genel ve özel hijyen gereklilikleri, kullanılan madde ve malzemelerin gıdaya teması uygun malzemeden yapılmış olması, personel hijyeni ve personelin işyerindeki davranışları, hazırlanmış olan yemeğin taşınması ve servisi sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında İl Müdürlüğümüz Gıda Mühendisleri tarafından bilgilendirme yapıldı” diye konuştu.

İl Müdürü Baş, şunları kaydetti:

“Yapılan eğitimler neticesinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği kapsamında başta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmeleri ile birlikte diğer toplu tüketim yerlerinde Aralık ayı içerisinde 200 işletmenin denetimi yapılmıştır. Yapılan denetimlerde, iş yerleri asgari teknik ve hijyenik şartlar açısından kontrol edilmiş olup iş yerlerinde genel ve özel hijyen gereklilikleri hususunda bilgi verilmektedir. Tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığının korunması amacıyla rutin denetimlerimiz devam etmektedir. Tüketicilerimiz gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetleri için Müdürlüğümüze kolay bir şekilde ulaşabilirler ve ALO 174 Gıda Hattını kullanabilirler. "