Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Teknik Personelleri, Ziraat Mühendisi Muzaffer Demir, Adem Doğan Karahan, ve Muş genelinde faaliyet gösteren bitki koruma bayileri katıldı.

İl Müdür yardımcısı Mehmet Gündoğdu, gıda güvenilirliğine dikkat çekerek, insanların ekip biçtiklerini değil, hastalık ve zararlılardan arta kalanları hasat ettiğini belirtti. Gündoğdu, “Özellikle son yıllarda mücadeleler de kullanılan bu kimyasalların insan sağlığına, çevreye ve doğal dengeye olan yan etkileri anlaşıldıkça bu etkileri azaltıcı yöntemler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu konuda Bakanlığımız da pek çok düzenlemeler getirmiştir.

Bizler, tarımsal üretimin yanında 'Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda' kapsamında tüketiciye güvenli gıda sunulmasından ve denetiminden sorumluyuz. Toptan ve perakende satış yerlerinde yapılan denetimler yanında tarla, bağ ve bahçelerden de hasat öncesi örnekleme yöntemiyle alınan numuneler analiz edilmektedir. Olumsuz çıkan numuneler için ilgililere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Gıda ve Yem Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda yasal işlem yapılmaktadır. Bu nedenle yapacağınız bitki koruma ürünü uygulamaları oldukça önem arz etmektedir" diye konuştu.

Kaynak: Muş Tarım İl Müdürlüğü