Gerçekleştirilen faaliyetin ana teması "AĞAÇ SEVGİSİ" olup 2-5 yaş arası çocuklara fidan dikimini, ağaçların korunmasını, narenciye tüketiminin artırılmasını hedefliyor.

'Ağaç Yaş İken Eğilir' atasözünden yola çıkarak çocuklara ağaç sevgisini aşılayıp ileride duyarlı gençler olmalarını sağlamak amacı ile gerçekleştirilen faaliyette Dörtyol İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personellerince ve okul öncesi öğretmenlerin yardımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikme etkinliği yapmaktan mutlu olduklarını belirten Dörtyol İlçe Tarım Müdürü İhsan İnal, "Yeşil alanlar azaldı, betonlaşma çoğaldı. Fidan dikme etkinliği için öğrencilerimiz ve öğretmenleriyle bir araya gelmekten mutluyuz. Yeşil alanların azalmasıyla çocukların oyun alanları kısıtlanıyor. Yeşil alanların azalması yalnızca çocuklar için değil, biz erişkinler için de büyük bir problem" dedi.

Fidan dikmede iki amaçlarının olduğunu aktaran İnal, "Bunların birincisi çevreyi güzelleştirmek, çevreye bir ağaç kazandırmak, ikinci ve en önemlisi ise geleceğimiz olan çocuklara doğa bilinci ile ağaç sevgisi aşılamak" şeklinde konuştu.