İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sivrice İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Elazığ Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR), Sivrice Ziraat Odası Başkanlığı, Sivrice Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 8-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında Meyve Ağaçlarında Budamave “Arı Yetiştiriciliği” kursları Sivrice ilçesi Gözeli köyü Celal İLALDI Yatılı Bölge Okulunda açıldı.

Kursun açılışına; Sivrice Kaymakamı Mustafa TEMİZ, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Elazığ Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Şevki ESEN, Ak Parti İlçe Başkanı Cemal BABÜR, İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer ÇAKMAK, Sivrice Ziraat Odası Başkanı Orhan ALTUNDAŞ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar ERDOĞAN, Sivrice İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turgay GÜNDOĞAN, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salime ARTIK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdal YILMAZ, Celal İLALDI YİBO Müdürü Erol ASLAN, Gözeli Köyü Muhtarı Niyazi ÇİNKILIÇ ve kursiyerler katıldı. 7'si bayan 9'u erkek 16 çiftçinin katıldığı Meyve ağaçlarında budama kursu 88 saat / 11 iş günü sürecek. 12'si bayan 6'sı erkek 18 çiftçinin katıldığı Arı yetiştiriciliği kursu ise, 80 saat / 10 iş günü sürecek.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi adı altında yürütülen projeler, tek başımıza yürüttüğümüz projeler değil, İŞKUR, Ziraat Odaları, Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz projelerdir. Uygulanan projeler ile yaklaşık 1500- 2000 üreticimize sertifika verilecektir. Kurslarımızdaki temel amaç sizlerin bilgi ve birikimlerinin üzerine, yeni teknolojileri uygulayabileceğiniz bilgi ve donanımı eklemektir. Gözeli ve civarı,coğrafi konumu, iklim ve toprak yapısı olarak meyve ve arı yetiştiriciliğine uygun bir bölgedir. Kurstan sonra üreticilerimiz almış oldukları eğitimlerle bahçelerinde, tarlalarında yeni tarım tekniklerini uygulayarak aile ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Meyve bahçesi kurmak isteyen, arı yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilerimize Bakanlık olarak hibe desteği de vereceğiz. Ayrıca bu kurslarda kursiyerlerimize günlük 25 TL ücret verilerek sigortaları da yatırılacaktır” dedi.

Sivrice Kaymakamı Mustafa TEMİZ ise; Uygulanan bu projeler ile köyden kente göç engellenerek, özellikle genç nüfusun kırsaldaki istihdamı sağlanacaktır dedi.

TARIMDAN HABER