Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapılan toplantıda, İl Yayım Koordinatörü Dursun Övelek'in sunumuyla başladı. 2016 yılı yayım programının genel değerlendirilmesi yapılırken, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Gündoğar, İl Grup Toplantısının önemine ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıda gündeme ilişkin bir konuşma gerçekleştiren İl Müdür Yardımcısı Lütfi Kaymak, "Bu toplantılar sayesinde çiftçilerimize daha iyi hizmet götürülmesi noktasında ne gibi yeniliklere gidilebileceği, buna bağlı olarak hangi plan ve projeleri geliştirmek gerektiğinin görüşmeleri yapılmaktadır. Çalışmalarımızı değerlendirme imkânı bulduğumuz bu toplantılarda, ilçelerimizdeki mevcut durumların analizi, sahadaki problemlerin tespiti ve çözümüne yönelik hedefler oluşturulmaktadır. Manisa tarımının gelişmesi için İl ve İlçe Müdürlükleri ile Tarımsal Araştırma Enstitüleri, Özel Sektör ve Sivil Toplum Kuruluşlarının el ele vermesiyle yürütülecek çalışmalar daha başarılı sonuçlar doğuracaktır. İl Müdürlüğü olarak tarımda bölgenin lideri olma hedefindeyiz. Bu kapsamda çalışmalarımız her konuda aralıksız devam etmekte, yayım faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürmekteyiz" dedi.

Toplantı daha sonra İlçe Müdürlerinin çalışmaları sırasında karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların çözüm önerileriyle devam etti. Toplantıda söz alan Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, ilçelerin dile getirdiği sorunların çözümüne yönelik açıklamalarda bulundular. Toplantının çok verimli geçtiğini vurgulayan İlçe Müdürleri, toplantıların ilimiz tarımının gelişmesine önemli katkı sağladığını, ayrıca ilçelerin kaynaşmasına da vesile olduğunu belirttiler.