Konu ile ilgili bir açıklama yapan Manisa Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk; "Bakanlığımızca belirlenen iller olan; Bayburt, İzmir, Kars, Kırklareli, Malatya, Manisa, Niğde, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Ankara ve Kahramanmaraş'ta damızlık düve yetiştiriciliği desteklemeleri için başvurular 06 Şubat itibarıyla başlamış olup, 06 Mart'a kadar yaklaşık 1 ay süresince devam edecektir" dedi.

İl Müdürü Öztürk, şunları kaydetti:

“Başvuracak gerçek ve tüzel kişilerin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye, Bakanlık ilgili veri sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesi olması gerekmektedir. Üreticilerin, bireysel veya bir arada yapacakları, 500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip yeni işletme kurulması veya mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 baş üzeri olacak şekilde artırılması ve bu işletmelerin yatırımları desteklenecektir. Bu kapsamda yapılacak olan inşaat yatırım, alet ekipman (gübre sıyırıcı, yem karma makinası) ve hayvan alımının yüzde50'si hibe olarak yatırımcıya ödenecektir.

“Damızlık düve yetiştiriciliği desteklemelerinden yararlanabilmeleri için ilgili tüm yetiştiricilerimizin uygulama rehberinde belirtilen başvuru evraklarıyla ile 06 Şubat-06 Mart 2017 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüze başvurularını yapmaları gerekmektedir. 2017 yılı için Uygulama Rehberi Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü internet sitesinde ( http://www.tarim.gov.tr/HAYGEM ) yayınlanmıştır."

Kaynak: Manisa Tarım İl Müdürlüğü