Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında 15-16 Nisan tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenecek olan "Bölgesel Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı" için hazırlıklar başladı. Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Koordinasyonluğunda, Malatya'da bulunan Bakanlığa bağlı Kurum ve Kuruluş yöneticileri ile meslek ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıya İl Müdürü Sayın Ali SELVİ, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah ERDOĞAN, Sultansuyu Tarım işletmeleri Müdürü Murat DURMAZ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şevket BAŞYİĞİT, Üretici Örgütlerimizin Başkanları, Ziraat Odası Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda İl Müdürü Sayın Ali SELVİ, yapılacak toplantı ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Daha önce Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu bölgelerinde Sayın Bakanımızın Başkanlığında Bakanlık Merkez Birimleri ve ilgili kuruluş amirlerinin katılımları ile bu toplantılar düzenlendi. Sayın Bakanımız bu toplantılar aracılığı ile ülke genelindeki Tarım ve Hayvancılık ile ilgili yapılan faaliyetleri, sorunları ve önerileri dinlemektedir. Bunun hem ülkemiz hem de ilimiz için faydalı olacağını biliyoruz. 1-2 Nisan tarihlerindeki Ege Bölgesindeki yapılacak olan toplantıdan sonra son olarak ilimizin de dahil olduğu Doğu Anadolu Bölgesi toplantısı Erzurum'da yapılacak. Bu vesile ile kurum ve kuruluşlar olarak ilimiz ile ilgili çalışmalarımızı, sorun ve önerilerimizi sayın Bakanımıza iletmiş oluruz"

Toplantı, daha sonra bölge toplantısına katılacak olan Kurum ve Kuruluş yöneticileri ile meslek ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini açıklamasıyla sona erdi.