Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, “Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye, TÜRKVET sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesi olan gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, bireysel veya bir arada yapacakları, 500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip yeni işletme kurulması veya mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 baş üzeri olacak şekilde artırılması ve bu işletmelerin rehabilitasyon yatırımları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından destekleme kapsamına alındı" ifadeler yer aldı.

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zülküf Yıldırımoğlu, desteklenecek olan yatırım konuları ve hibe oranları ile ilgili bilgi verdi.

Yıldırımoğlu, şunları kaydetti: “Yeni inşaat yapımı veya kapasite artırımı yada rehabilitasyon konusunu kapsayan inşaat yatırımına, gerçekleşme tutarı yüzde 50 olacaktır. Damızlık dişi buzağı alımına, alım tutarının yüzde 50'si olarak belirlendi. Yem karma makinesi ve gübre sıyırıcı alımına, alım tutarının yüzde 50'si desteklenecektir. Destekleme için müracaatlar Bakanlık tarafından çıkartılacak olan 'Uygulama Rehberi' sonrası başlayacak olup, müracaatlar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne şahsen dilekçe ve ekleri ile yapılacaktır. Konu ile ilgili tüm yatırımcıların müracaatlarını bekliyoruz."