Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen, 'Su Ürünleri' bilgilendirme toplantısına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Tahir Macit, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abdullah Çelik, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Balıkçılığın Malatya ekonomisine olan katkısına vurgu yapan İl Müdür Vekili Tahir Macit, “İlimizde alabalık üretimi üzerine faaliyet gösteren, Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve üyeleri sektörde karşılaştıkları sorunların çözümü hakkında görüşlerini dile getirmektedirler. Ayrıca Karakaya Baraj Gölü avlak sahalarında ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapan, Su Ürünleri Kooperatif Başkanları ve üyelerinin ticari avcılıkta karşılaştıkları sorunları ele almak üzere bir araya geldik. Karşılıklı istişarelerle çözüm önerilerini acilen yürürlüğe koymalıyız" diye konuştu.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürü Özkan Özbay, yaptığı sunumda, Enstitü Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca, Malatya'da bulunan su ürünleri sektörünün yapısı, olumlu ve olumsuz gelişmeler, karşılaşılan sorunlar hakkında çözüm üretebilmek amacıyla, yapılabilecek çalışmalar belirlendi.

Kaynak: Malatya Tarım İl Müdürlüğü