Kampın ilk gününde çocuklarla tanışan ve onlarla sohbet eden İl Müdürü Bülent Korkmaz, güvenilir gıdaya erişim ve alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında çocuklara öğütler verdi. 4. sınıf öğrencilerine tarım ve gıda hakkında çeşitli sorular soran Korkmaz'ın aldığı cevaplar, gıda ve tarım alanında duyarlı bir neslin geldiğini gösterdi. Çocukların sağlıklı gıda hakkındaki yorumları karşısında Korkmaz, "Öyle bir nesil yetişiyor ki gelecekte gıda kontrolörlerine gerek kalmayacak galiba" dedi.

Bu yılın bakliyat yılı ilan edildiğini ve sağlıklı büyümek için çocukların fasulye, nohut, mercimek gibi bakliyatları tüketmeleri gerektiğini belirten İl Müdürü Korkmaz, "Annelerinizden bu tür yiyecekleri sık sık pişirmelerini isteyin. Baklagil, süt, yumurta gibi sağlıklı ürünler tüketirseniz, sizi sağlıklı bir gelecek bekler" dedi. Çocuklardan, alışveriş yaparken anne ve babalarını da yönlendirmelerini isteyen Korkmaz, olumsuzluk durumunda gıda ihbarları için 174 Alo Gıda Hakkı'nı kullanmaları gerektiğini söyledi.

Tarım kampı süresince dolu dolu 4 gün geçiren çocuklar, tarım, hayvancılık, beslenme ve sağlık konularında mühendis-veteriner ağabey ve ablalarından çeşitli bilgiler aldılar. Program kapsamında laboratuvar, tabiat müzesi, enerji parkında eğlenceli saatler geçiren 4. sınıf öğrencileri, kendi fidelerini de diktiler.

Bu yılın Birleşmiş Milletler tarafından bakliyat yılı ilan edilmesi nedeniyle öğrenciler arasında bakliyat konulu bir de kompozisyon yarışması düzenleyen İl Müdürlüğü, kampın sonunda çocuklara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.