Bu sene İl Müdürlüğünce 15-17 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen, 15.04.2019 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever tarafından açılışı yapılan "Lider Çocuk Tarım Kampı"na Vali Sami Sönmez İlkokulu 4.sınıfına devam eden 25 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

İl Müdürü Emine Sever açılışta yaptığı konuşmada; Bakanlığımızca bu yıl teması "Sıfır Atık" olarak belirlenen programda öğrencilere teknik geziler eşliğinde uygulamalı eğitimler yapılacağını ve İl Müdürlüğümüzün tanıtılarak faaliyetlerimiz konusunda bilgi verileceğini belirtti.

İl Müdürümüz SEVER, Lider Çocuk Tarım Kampı Uygulamamızda bizlere yardımcı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne, Vali Sami SÖNMEZ İlkokulu Müdürüne ve programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Müdürlüğümüz kampüsünde başlayan etkinliklerde; öğrencilere ilk gün  Mahmudiye TİGEM ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gezi düzenlendi. İkinci gün İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda "Sıfır Atık” ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konu uzmanları tarafından sunum yapıldı. Daha sonra Musaözü Milli Parkına gezi düzenlendi.

Son gün öğleden önce Özel Organik Gübre Üretim Tesisine gezi düzenlendi. Öğleden sonra ise İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda, İl Müdürümüz Emine Sever, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan CIRIT, Vali Sami SÖNMEZ İlkokul Müdür Vekili Murat SARGIN ’ın katılımıyla gerçekleşen törende kampımıza katılan öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verilerek program sona erdi.

TARIMDANHABER