Beş gün süren eğitim sürecinde kursiyerlere, gıda mevzuatı, denetim ve kontrol esasları, hijyen yönetmeliği, kayıt ve onay yönetmeliği, üretim ve satış noktalarından numune alma usul ve esasları ile temel HACCP tetkiki gibi konularda eğitim verildi.

Gıda kontrolörlüğünün zor ve özen isteyen bir görev olduğunu belirten Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, “Denetim yapmanın sadece ceza kesmek değil. Aynı zamanda eğiterek, öğreterek ve yönlendirerek insanlarımızı bilgilendirmeliyiz. Denetimlerin de sadece vatandaş için değil üreticiler ve sektör çalışanları içinde yapılıyor" diye konuştu.

Gıda Kontrol Görevlisi Kursu hakkında açıklama yapan Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, “Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanmasına yönelik düzenlenen 'Gıda Kontrol Görevlisi' yetiştirme kursuna katılan Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi branşlarından oluşan 27 personel sertifika almaya hak kazanarak Gıda Kontrol uzmanı olarak göreve başladı" denildi.