2015-2018 döneminde yürütülmesi öngörülen KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında, çiftçilerin beşeri kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla, Konya Ovası Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından "Tarımsal Eğitim ve Yayım Destek Programı" ile çiftçilere yönelik eğitim ve yayım projeleri kabul ediliyor. Bu bağlamda "2016 Yılı Tarımsal Eğitim ve Yayım Mali Destek Programı"nın KOP Bölgesi İllerinde (Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde) tanıtımlarından ilki Aksaray'da yapıldı.

Aksaray, Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, KOP TEYAP uzmanları, Şube ve İlçe Müdürleri, Teknik personel, Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü, Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı, Aksaray Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı, Aksaray Merkez ve İlçe Tarım Kredi Kooperatifleri temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

İl Müdürü Bestami Zabun'un kısa konuşmasından sonra; KOP TEYAP 2015-2016 yılı çalışmaları, 2016 yılı mali destek programı tanıtımı, proje yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. KOP TEYAP kapsamında, verilen eğitimlere daha önceden katılım sağlayan teknik personellerin sertifikaları dağıtıldı. Toplantının son bölümü olan soru-cevap bölümünden sonra toplantı sona erdi.