Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Konya Ovası Projesi'ne sunulan 3 proje kabul edildi. Projenin kabulü ile ilgili düzenlenen imza törenine, Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü temsilen İl Müdür Yardımcısı Fevzi Tosun, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını temsilen Koordinatör Mevlüt Vanoğlu katıldı.

Konu hakkında bir açıklama yayımlayan Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, “16 ilçemizde tarım ilacı kullanımının ve dolayısıyla maliyetlerin azaltılması ve üreticilerimizin doğaya dost tarım yapabilmeleri için hububat, bağ ve elmada bazı hastalık ve zararlılara karşı önceden uyarılmaları amacıyla erken uyarı ve tahmin istasyonları kurulacaktır. İl ve İlçe müdürlüklerimizin etkin rol oynayacağı projede SMS sistemi ile çiftçilerimiz hastalık veya zararlı çıkışları konusunda önceden bilgilendirileceklerdir" denildi.

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

“Derebucak fasulyesine marka değeri oluşturmak amacıyla ilçede uygulanacak olan Temiz Fasulye Sağlıklı Toplum projesi ile bölgede eleme ve paketleme tesisi kurulacaktır. Dünyaca öneme sahip tarımsal ürünlerin yaşatılması projesi kapsamında Hadim pekmezine marka değeri oluşturmak, sağlıklı pekmez üretebilmek ve yerel çeşitlerin(Ekşi kara ve gök üzüm) daha sağlıklı şartlarda kurutulması amacı ile hazırlanan proje ile bölgede Şırahane ve doğal kurutma tesisi kurulacaktır. Uygulanacak olan tüm projelerin kırsal dezavantajlı alanlarda kalkınmaya vesile olması temennisi ile tüm kamuoyuna duyurulur."