Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Genç Çiftçi Projesi'nden hibe almaya hak kazanan genç çiftçilere hayvanları teslim edildi. Kırşehir Merkez de 16 çiftçiye 96, Akpınar'da 7 çiftçiye 42, Akçakent'te de 30 çiftçiye 180 adet damızlık büyükbaş hayvan dağıtıldı. Kaman'da 15, Çiçekdağı'nda 10, Boztepe de 6 ve Mucur'da 16 çiftçi olmak üzere 47 çiftçiye 282 adet damızlık büyükbaş hayvan verildi. Her bir çiftçiye 6 dişi damızlık büyükbaş hayvan verilirken, toplamda 77 çiftçiye 462 adet hayvan hibe edildi.

Hayvan dağıtım töreninde konuşan Vali Necati Şentürk, "Devletimiz 30 bin lira hibe para karşılığında genç çiftçilerimize altışar adet damızlık büyükbaş hayvan dağıtıyor. Kırşehir şartlarında fiyatı 8 bin lira, gebe kaldıkları takdirde 12 bin lira civarında. İnşallah memleketimize hayırlı olur. Türkiye genelinde olduğu gibi bu dağıtımın hayvancılığımıza can suyu olacağına inanıyoruz. Artık Türkiye'de Milli Tarıma dönme zamanı geldi. Damızlıklarımızı neden dışarıdan ithal ediyoruz, bunun sonu gelmez. İnşallah bundan sonra devletimiz karar aldı, damızlıklarımızı da içeride yetiştireceğiz" dedi.

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, "Hayvanlar mükemmel. Özellikle et ırkı hayvanlar olduğu için bunların daha çok yavrularından gelir elde edeceğiz. Bu hayvanlara iyi baktığımızda canlı ağırlık olarak bir tona kadar çıkabilir. 30 bin lira genç bir çiftçimize verildiği zaman güzel bir gelecek sağlamalarına katkı yapacaktır. Kırşehir merkeziyle birlikte Akçakent ve Akpınar ilçelerimizde dağıtımı yaptık. Perşembe günü ise Kaman'da 15, Çiçekdağı'nda 10, Boztepe de 6 ve Mucur da 16 çiftçimiz olmak üzere 47 çiftçilerimize 282 adet damızlık büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirmiş olduk. Bakanlığımız tarafından Genç Çiftçi Projesiyle toplamda 462 adet büyükbaş damızlık hayvan dağıtmış olduk. " diye konuştu.