Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kadın çiftçilere yönelik, "Kırsalda Kadın Milli Tarımla Buluşuyor" etkinliği kapsamında, "Milli Tarım Projesi" ve "2017 yılı Genç Çiftçi Desteklemesi" hakkında üreticilere bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, “Bilindiği üzere Bakanlığımızca Milli Tarım Projesi hayata geçirilmiştir. Bu proje ile ithalata dayalı tarım ve hayvancılık anlayışı ortadan kaldırılacak, arazi bölünmelerinin önüne geçilecek, hangi ürünün en iyi nerede yetişeceğinin tespitiyle, havza bazlı üretim ve ürün desteklemesi yapılacaktır. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Bakanlığımızca verilen teşvikler artacaktır" diye konuştu.

İl Müdürü Tuğrul, şunları kaydetti:

“Bakanlığımızca ilk defa 2016 yılında uygulanan tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla yürütülen, Genç Çiftçi Destekleme Projesinde ilimizde 2016 Yılında 176 genç çiftçimize destek verilmiştir. Destek alan genç çiftçilerimizden 145'i kadın genç çiftçimizin destek aldığını görüyoruz, bizim açımızdan sevindirici bir durum. Ancak, biz bu rakamın daha da artmasını istiyoruz. Genç Çiftçi Projesi 2017 yılı müracaatlarımız 7 Nisan 2017 de başlamış olup, 5 Mayıs 2017 de sona erecektir. Bu proje için Ön başvuruların internet üzerinden yapılarak, İl ve İlçe Müdürlüklerimize şahsen yapılacak başvurularla kesinlik kazanacaktır. Bakanlığımızca uygulanan, kadınlarımıza pozitif ayrımcılık sağlayan genç çiftçi ve ekonomik yatırımlar projelerine başvurularınızı bekliyoruz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim."

Kaynak: Isparta Tarım İl Müdürlüğü