Kilis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 18 çiftçiye 2'si erkek 38 dişi olmak üzere toplam 720 adet merinos ırkı koyun dağıtımı yapıldı.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, hayvancılığın ülkemizin en önemli sektörlerinden biri olduğunu kaydederek, tarım ve hayvancılık olmadan toplumların ayakta kalmasının mümkün olmayacağını belirtti. Vali Çataklı, ne kadar teknolojik olarak ilerlemiş olunsa, ne kadar zenginliğiniz olursa olsun eğer yiyecek ve içeceğe muhtaç hale gelindiyse bunların hiçbir anlamının ve karşılığının olamayacağını sözlerine ekledi ve en önemli stratejik sektörün tarım ve hayvancılık olduğunu söyledi.

Kırsal kalkınmaya destek olmak için hayvancılık sektörünün oldukça önemli olduğunu belirten Vali Çataklı, “104 projeye destek verdik. Toplam 3 milyon 120 bin TL'lik hibe desteği sağladık. Bugün de bu kapsamında 18 çiftçimize, 38'i dişi 2'si erkek çiftçi başı 40 tane olmak üzere toplam 720 adet merinos ırkı koyun dağıtıyoruz. Şimdiden bu hayvanlarımızın çiftçilerimizin evlerine hanelerini bolluk bereket getirmesini diliyorum. Hem siz hem de ülkemiz kalkınsın" diye konuştu.

Kaynak: Kilis Tarım İl Müdürlüğü