Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salon'unda düzenlenen konferansa, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Açıkel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, TARSİM Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Ziraat Bankası Şube Müdürü Esma Güleç, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve temsilcileri, Şube ve İlçe Müdürleri, TARSİM Ankara Bölge Müdürlüğünden Uzman Çağrı Ceylan, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli ile çiftçiler katıldı.

Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, "Tarımsal üretimin üzeri açık alanda yapılıyor. Bu nedenle üretim birçok risklerle karşı karşıya kalıyor. İlimiz her yıl doğal afete maruz kalıyor. Bu nedenle tarım sigortası yaptırılmasının çok önemli buluyorum” diye konuştu.

TARSİM ve Buğdayda Kuraklık Verim Sigortası hakkında bilgi veren TARSİM Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can "Tarım Sigortaları Havuzunun kapsadığı risklerin genişletilmesi amacıyla ilk defa 2017 yılından itibaren pilot olarak belirlenen 81 ilin 81 ilçesinde buğdayda kuraklık verim sigortasına geçilecek. Kastamonu'da pilot uygulamaya dahil edildi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kastamonu Tarım İl Müdürlüğü