Çorum'un Kargı ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle beslenme imkanlarını kaybeden kuşlar için doğaya yem bırakıldı. Ham çeltik, kırık pirinç, darı ve buğdaydan oluşan yemler kuşların ulaşıp yiyebileceği bir şekilde ilçenin farklı noktalarına bırakıldı.

Kargı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Altunoğlu; yurt genelinde olduğu gibi Kargı İlçesinde de yoğun bir kar yağışının gerçekleştiğini, bu nedenle yem bulmakta zorlanan ve aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya olan yaban kuşlarının beslenmesine bir nebze de olsa yardımcı olmak amacı ile böyle bir çalışma yapıldığını, ham çeltik, kırık pirinç, darı ve buğdaydan oluşan yemleri, ilçenin farklı bölgelerinde kuşların ulaşıp yiyebilecekleri noktalara bıraktıklarını belirtti.

İsmail Altunoğlu; yem temininde, konuya hassas davranarak katkı sağlayan İlçedeki çeltik fabrikası ve yem bayilerine, olumsuz hava şartlarına rağmen gerek yemin temini ve gerekse de dağıtımında sahada verdikleri emek ve özveriden dolayı Müdürlük personellerine de teşekkürlerini iletti.