Sınav öncesi İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Niyazi KAYA, Proje Biriminde görevli Veteriner Hekim Yezdan UZUNOĞLU ve kursiyerler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Müdürü Turan KARAHAN; "Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Türkiye'de ilk sayılabilecek projeyi bugün kursiyerlerimiz arasında yaptığımız sınav ile birlikte hayata geçiriyoruz. İlimizde hipodromumuz olması sebebi ile her yıl at yarışı düzenleniyor. Bu yüzden hipodromumuz bizim önem verdiğimiz ve kazanç sağladığımız bir yer.

Buradan yola çıkarak " Atlar Emin Ellerde" diye bir proje hazırladık ve bu projemizi Bakanlığımızın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığına 2017 programına alınmak üzere sunduk. Projemiz bu programa alındı değerlendirildi ve kabul oldu. Proje uygulanırken İl Müdürlüğü yanı sıra İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünün de katkıları oldu. 46 gün sürecek eğitim boyunca İŞKUR' dan kursiyerlerimize harcırah verilecektir.

Kurs 6 Mart Pazartesi günü Hipodromun eğitim salonunda başlayacak. Kursa katılacak 35 kursiyerin yurt dışında düzenlenecek teknik geziye katılmaları için sınav yapıldı. Sınavın asıl amacı proje çerçevesinde kursiyerlerimizin bir kısmını yurt dışında Çek Cumhuriyetine götürerek, oradaki işletmeleri görmelerini sağlamaktır.

Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere seyislik diploması verilecektir. Seyislik lisansı olmayan kişiler; haralarda, otellerdeki atçılık birimlerinde ya da hastalık tedavisi yapılan hippoterapi bölümlerinde veya diğer yerlerde herhangi bir şekilde çalışamayacaklardır. Ancak lisans sahibi olduklarında buralarda rahatlıkla çalışabileceklerdir" dedi. İl Müdürü Turan KARAHAN konuşmasının sonunda söz konusu sınava katılacak olan kursiyerlere başarılar diledi.

Kaynak: Elazığ Tarım İl Müdürlüğü