Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında gerçekleştirilen Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor programının ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarma amaçlanmaktadır.

2015 yılında başka illerde uygulanmaya başlanan proje, 2018 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis, illerinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu program çerçevesinde tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin- verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden rol model olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanan projelerin kadın çiftçilerimizin hayatına farkındalık kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin sayısının artması açısından oldukça önemli olacaktır.

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Kapsamında 09.04.2018 tarihinde başlayan 4 gün süre ile düzenlenen 3 ayrı kursumuz 26.04.2018 tarihinde sona ermiştir. Bu eğitimler doğrultusunda 75 kadın çiftçilerimizin kurulan proje ekibi tarafından projeleri değerlendirilecektir. Her il koordinatör İl de düzenlenecek olan Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni'ne dereceye giren ilk 10 proje sahibi girişimci kadınlar ile katılacaktır. Her ilin dereceye giren ilk 3 projesi Başkanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi başkanlığınca Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreninde ilan edilecektir. Birinci olan projeler, Bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 29 ilin yarışacağı Proje Yarışmasında illerini temsil edecekler.

TARIMDANHABER