Bolu Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen eğitimler 2015 yılında olduğu gibi köylerde verilecek olup 2016 yılında da devam edecek. Kurslar Bolu Tarım İl Müdürlüğü tarafından Veteriner Hekimler, Gıda ve Ziraat Mühendisleri tarafından verilecek olup; kurslar için İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurulması gerekiyor.

Bitki Zararlılarıyla Mücadele, Meyve Ağaçlarında Budama, Meyve Bahçelerinde Gübreleme, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Besi Sığırcılığı, Süt Sığırcılığı, Organik Tarım ve Arıcılık, olmak üzere hayvancılık ve bitkisel konularda düzenlenecek olan kurslarda alışkanlık haline gelmiş yanlış uygulamalar düzeltilip yeni gelişmeler aktarılacak. Ayrıca çiftçilerin talepleri doğrultusunda yeterli sayı sağlanırsa farklı konularda da eğitim çalışmaları yapılacak.

Kanatlı Üretimi gibi katma değeri yüksek üretimlerle markalaşan şehir Bolu'nun eko-turizm ve termal turizm açısından da her geçen gün geliştiğini, bu bağlamda organik tarımın arttığını ve buna bağlı olarak her geçen gün tarımda yeniliklerin ve gelişmelerin yaşanması sonucunda çiftçilerin bilgiye daha çok ihtiyaç duyduğunu dile getiren Bolu Tarım İl Müdürü İsmail Taş; "bu bilgileri 2015 yılında olduğu gibi düzenlediğimiz kurs ve seminerlerle vermeye devam edeceğiz. Üretimde özellikle genç ve kadın çiftçilerimiz olmak üzere tüm çiftçilerimizin dikkatlerini bu eğitimlere vermelerini ve katılmalarını istiyoruz" dedi.