23-25 Aralık tarihlerinde Afyon'da düzenlenen 14-15 yaş minikler Birinci ve İkinci lige yükselme terfi karşılaşmalarında İzmir Tarımspor takımı bir üst ligde mücadele etme hakkı kazandı. 48 kulüp ve 478 sporcunun katıldığı turnuvada takım halinde 11. Sırada yer alan İzmir Tarımspor takımı 2. Lige katılmaya hak kazandı.

Milli güreşçi Kadir Alkanat ve Dünya Şampiyonu güreşçi M. Sedat Dumlu antrenörlüğünde çalışmalarını sürdüren İzmir Tarımspor Güreş takımı büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Fahri başkanlığını Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal'ın yaptığı ve Kulüp başkanı İl Müdür Yardımcısı Selami Turan'ın Kulüp Başkanı olduğu İzmir Tarımspor ilk kez 2. Lig'de mücadele edecek.

İzmir Tarımspor Fahri Başkanı Ahmet GÜLDAL yaptığı açıklamada 2.5 yıldır faaliyetlerine devam eden güreş takımımıza sürekli destek olduklarını ve bu desteğin süreceğini ifade etti. Kısa sürede elde edilen bu sonucun büyük başarı olduğunu ifade eden GÜLDAL güreşçileri ve bu başarıda emeği geçen antrenörleri kutladı.

İzmir Tarımspor Kulüp Başkanı Selami TURAN ise yaptığı konuşmada hedeflerinin önce ikinci ligde kalıcı olmak daha sonra da bir üst tura çıkmak olduğunu belirtti. Takımımız kısıtlı olanaklar ve kısa bir sürede bu başarıyı elde ettiğini, asıl hedeflerinin milli takımımıza başarılı sporcular kazandırarak ülkemizi uluslararası turnuvalarda temsil etmek olduğunu sözlerine ekledi.