Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde yapılan Kooperatifçilik Eğitim toplantısına; İstanbul Tarım İl Müdürü Hamit Aygül'ün yanı sıra, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü B. Alper Kocatürk, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, İstanbul Bölgesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Birliği Başkanı Aygören Atınç ve kooperatif üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İstanbul Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, bütün sektörlerde olduğu gibi, kooperatifçilik sektöründe de yaşanan sorunların paydaşlarca birlikte çözülebileceğini söyledi. Kooperatif üyelerinin sorun ve önerilerini dinleyen Aygül, sektörel sorunların aşılmasında birlik ve beraberlik içerisinde çalışmanın önemini vurguladı. Sektör temsilcilerinin sorun ve önerilerini not alan Aygül, dile getirilen konuların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Toplantı sonrasında balıkçı barınaklarını da gezen Aygül, esnafın dile getirdiği sorunları yerinde inceledi.

Silivri İlçesinde bulunan 6 adet Tarımsal Kalkınma ve 3 adet Sulama Kooperatifinden toplam 76 üyenin katıldığı Toplantıda, katılımcılara kooperatifçilik eğitimi verildi.