Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Aksu ilçesinde “Seracılık Kursu" başladı.

Seracılık Kursu hakkında bir açıklama yayımlayan Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, “Bu kursta seracılık hakkında genel bilgi, ülkemizde mevcut seracılık bilgileri, fidelerde aşılı ve aşısız fide farkı, fide dikimi nasıl yapılır, gübreleme, ilaçlama, hastalık, zararlılar, sebze yetiştirme teknikleri, budama, yaprak alma, pazarlama vb. konuları hakkında görsel ve yazılı olarak dersler verilmektedir. Kurs 2016 Kasım ayında başlamış olup 2017 Mart ayında bitecektir" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Aksu ilçesinde Karağı köyünde 4 dönüm, Koçular köyünde 2 dönüm, Akçaşar mahallesinde 3 dönüm olmak üzere toplam 9 dönüm örtü altı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Karağı köyünde 2016 yılında banka kredisi ile yapılan seraların tesisine bu yıl da devam edilecektir. Ayrıca Aksu ilçesi merkez ile Yılanlı ve Kösre köylerinde seracılık yapmayı planlayan çiftçiler vardır. Düzenlenen bu kurs sadece sezon öncesi çiftçileri bilgilendirme amaçlı olup, örtü altı yetiştiriciliği başladığı zamanda haftalık rutin olarak seralar gezilerek gerekli görülecek uygulamalardan ilaçlama, gübreleme programı yazılacak, sezon boyunca da bilgilendirmeler devam edecektir."