Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD) uygulaması için çalışmaları kapsamında, Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Gölbaşı ilçesinde bulunan bir işletmeye ziyaret gerçekleştirildi.

İşletme sahibi Bayram Kurnaz'dan işletme hakkında bilgi alan Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, aynı zamanda 100 baş süt ineği de bulunan işletme için maliyet analizi yaptı.

Korkmaz, model kapsamında her tarım işletmesinin en az bir personelin sorumluluğuna verileceğini belirterek, tarımsal işletme danışmanı (TİD) ile çiftçilerimizin daha iyi üretim yapabilmelerinin ve çiftçilerin yaşadığı sorunların asgari seviyeye indirilmesinin amaçlandığını vurgulayarak, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in talimatları ile çiftçilerimizin yanına biz geleceğiz, birlikte daha fazla zaman geçireceğiz, daha fazla çalışacağız. Gerek veteriner hekimlerimizle, gerek mühendislerimizle çiftçilerimizin daha çok yanında olacağız. İşletmelerden sorumlu arkadaşlarımız çiftçilerimizin her problemi ile ilgilenerek bilgi ve birikimlerini aktaracaklar" dedi.

Korkmaz, "Gelecekte çocuklarımızın, torunlarımızın bu coğrafyada tarım ve hayvancılık yapabilmesi için doğa dostu teknik ve yöntemleri uygulamak zorundayız. Bu yöntemlerden biri olan anıza ekim tekniği ile hem topraklarımızda organik madde birikimi sağlamak, hem de sürüm ve işleme masraflarından kurtularak işletme maliyetlerini düşürmek suretiyle çiftçilerimizin diğer çiftçilerle rekabet edebilmeleri sağlanmış olacaktır."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının destekleme politikalarına da değinen Korkmaz, işletmeye ÇATAK kapsamında anıza mısır ekimi yapılarak 1. kategoriden 30 TL, sulu koşullarda üretilen silajlık mısır desteği için 90 TL, gübre mazot desteği kapsamında 11 TL, yine öncesinde anıza arpa-macar fiği ekiminden dolayı yem bitkileri desteği olarak 40 TL, toplamda da dekara yaklaşık 171 TL destek verildiğini sözlerine ekledi.