Atalar, “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesi kapsamında katıldığı programda şunları kaydetti: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca, kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilere daha verimli bir hayvancılık için bilgi, yöntem sağlamak, kaynakları daha etkin yönetebilmek ve kullanabilmek, yeni teknolojileri öğretmek ve uygulatmak amacıyla “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesi uygulanmaktadır.

Hayvan yetiştiriciliğinin yoğun olduğu 9 İlçemiz ve bağlı köylerinde büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığı yetiştiriciliği, bakımı, beslenmesi, barınak şartları, süt ve süt ürünlerinin değerlendirilmesi ve sütün beslenmemizdeki önemine yönelik tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler için odak noktası alınarak bilinçli ve modern hayvancılığın yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Ayrıca markalaşma, girişimcilik ve kaynakları kullanabilme becerisinin geliştirilmesi, kırsal alanda yaşayan kadınların yeniliklere adaptasyon konusunda bilinç seviyesinin artırılması, sağlık ve mutluluk için hareketli ve doğal yaşamanın topluma etkisinin anlatılması, kadın eğitiminin tarımsal yaşamdaki rolü vb. eğitim konularıyla kadın çiftçilerin sosyo-kültürel anlamda gelişmelerine katkı sağlanacaktır.

Proje İl Müdürlüğümüz ve GAP Uluslararası Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü (GAPUTEM) işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülmektedir. Bu proje ile kırsalda yaşayan kadın çiftçiler ve ailelerine Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü personelince eğitim ve yayım faaliyet çalışmaları, eğitim materyalleri kullanılarak, teknik gezilerle kadın çiftçilerin girişimcilik ruhu geliştirilerek çevresine rol model, lider oluşturulması sağlanmış olacaktır.

Proje, ilimizde 2016 yılının ocak ayında başlamış ve 2016 yılı sonu itibarıyla sona erecektir. Toplam 246 kadın çiftçiye eğitim ve yayım faaliyet çalışmaları yapılmış olup, eğitim materyalleri kullanılarak, teknik gezilerle kadın çiftçilerin girişimcilik ruhu geliştirilerek çevresine rol model, lider oluşturulması sağlanarak, eğitimler, uzun-kısa süreli kurslar, çiftçi toplantıları, demonstrasyonlar, tarla günleri ve teknik gezilerin düzenlenmesi ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler (KTV) Şube Müdürlüğü koordinasyonuyla devam edecektir.