Tarım İl Müdürü Karahan, konuşmasında şunları kaydetti: “Çok kıymetli borsa başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizim en büyük paydaş kuruluşumuz ticaret borsasıdır. Sayın valimizin talimatı ile Bakanlığımızın alt yapısını desteklediği ihtisasa dayalı organize besi sanayii bölgesinin kurulumu ile alakalı uzun süredir Elazığ Ticaret Borsası ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımız var.

Besi organize sanayi bölgemizin yapılabilmesi için yer ihtiyacı var. Borsa başkanımız ile birlikte neresi uygun olabilir diye bir yer arayışı içerisindeyiz uygun olan bir yere baktık ve bu yerinde alternatiflerine bakacağız. Bu alternatifleri başta Sayın Valimiz, ilimizin siyaseti ve diğer paydaş kuruluşlarla bir araya gelerek değerlendirmesini yapıp ilimiz hayvancılıkta tarımda daha iyi bir yere gelebilmesi için profesyonel ve yüksek kapasiteli olan organize sanayi bölgesi yapılacaktır.

Bu organize sanayii bölgesi besicilerimiz için yapılacaktır. Buradan besicilerimize seslenmek istiyoruz; özellikle yerleşim alanı içinde kalan ve ciddi manada sıkıntı yaşayan besicilerimizin, bugünden itibaren bizim kuracağımız besi organize sanayisinde yerlerini alabilmeleri için ticaret borsamıza başvuru yapıp orada ön kayıtlarını şimdiden yaptırmalarını istiyoruz böylece en azından bizde hedef kitlemizi görmüş oluruz. Başta Sayın Valimize ve paydaş kuruluşlara çok teşekkür ederim ilimize hayırlı olmasını temenni ederim”

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise yaptığı konuşmada, "Besi Organize sanayi bölgesi anlamında uzun bir zamandır çalışmalarımızı Sayın İl Müdürümüz Turan Karahan Bey ile birlikte yürütmekteyiz, şimdiye kadar bizden yer isteyen ve bu çalışmanın şehrimiz için gerekliliğini belirten girişimcilerimiz yatırımcılarımız yer tahsisi ile ilgili Borsamıza müracaat ederek konu ile ilgili detaylı bilgiyi alabilirler, bu önemli yatırım için bizlerle birlikte emek veren Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza,Sayın Tarım İl Müdürümüze çok teşekkür ediyor ve bu çalışmanın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

TARIMDAN HABER