Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, Eğitim ve Yayım Daire Başkanı Sürur Kır, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, , Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

2017 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan, Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'nda Sultan Kaçamaz, Kahramanmaraş'ta yetişen sumak bitkisinden elde edilen "Gelenekten Geleceğe Sumak Ekşisi" projesiyle 2017 yılında Türkiye birincisi seçilmişti.

Proje sahibi Sultan Kaçamaz projesinin birinci seçilmesiyle hayatının değiştiğini, hayalini gerçekleştirerek kendisi gibi düşünen kadınlara örnek olmak için elinden geleni yaptığını söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Bozkurt, her bölgenin kendine göre farklı iklimi coğrafi konumu ve yeryüzü şekillerinin olduğunu belirtti. Fakat Kahramanmaraş'ın bundan bir farkı var 350 rakımdan tutunda 3000 rakıma kadar yükselen bir alanda ilimiz genelinde 76 üründe yetiştiricilik yapıyoruz, 76 ürünün içerisine bu yıl bir ürün daha katmak istediklerini belirtti. 2017 yılında Bakanlığımızca uygulanan “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Projesi” kapsamında ilimizde uyguladığımız Genç Girişimci Kadınlara verilen eğitim ve hazırlanan projeler neticesinde, 2017 yılında Gelenekten Geleceğe Sumak Ekşisi Projesi ile birinci olan kadın girişimci Sultan Kaçamazın İşletmesinin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile Sultan Hanımı tebrik ediyorum programda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun dedi.

TARIMDANHABER