Gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik olarak yapılan denetim ve kontrol hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi, işletmelerde yapılacak HACCP tetkiklerinde uygulama birlikteliğinin ve kontrol görevlisi olarak sahada görev yapan teknik elemanların bu konudaki yeni yaklaşımları öğrenebilmesi, gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği, değişik üretim, denetim, kontrol ve tetkik uygulamalarında bilgi ve becerisinin arttırılması, tecrübe paylaşımının sağlanabilmesi amacıyla Hizmetiçi Eğitim Programı kapsamında; 'HACCP Tetkik Eğitimi' düzenlendi.

Eğitime 9 ilden toplam 32 kontrol görevlisi ve 4 eğitmen katıldı.

Beş gün süren HACCP Tetkik Eğitiminde; HACCP Sistemi'nin Türk Gıda Mevzuatındaki yeri, işletmelerin uygulaması gerekli ön gereksinim programları, güvenilir gıda için HACCP'in önemi, uygulama aşamaları, temel prensipleri, kayıt, dokümantasyon, denetim ve tetkik uygulama esasları gibi konular işlendi.

Eğitimin üçüncü ve dördüncü günlerinde iki adet gıda işletmesinde HACCP tetkiki uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Beş gün süre ile devam eden eğitimde, katılımcıların HACCP Tetkikleri konusundaki bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflendi. Eğitimin sonunda katılımcılar sertifikalarını aldı.