Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Bulancak ilçesinde "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor'' kursu açıldı. Kursun açılışında konuşan Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Angın, “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı 2017 yılında 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş arası genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecektir. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır" diye konuştu.

Angın, şunları kaydetti:

“2017 yılında ilimizin de içinde olduğu 16 ilde uygulanacak olan programda; her bir il için en az 75 kadın çiftçiye İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' verilecektir. Bu eğitimi alan kadınlar, 15 gün içinde projelerini hazırlayarak il komisyonuna sunacaklar."

“İl içinde oluşturulan komisyon tarafından projelerin değerlendirmesi yapılarak dereceye giren ilk 3 proje belirlenecektir. Mayıs ayında düzenlenecek proje pazarı ve sertifika dağıtım töreninde derece alan projelere teşvik ödülü birinci, 3 bin TL, ikinci; 2 bin TL, üçüncü; bin TL verilecektir. Daha sonraki aşamada, 16 ilde dereceye giren projeler Türkiye Finali için Bakanlığımıza gönderilecek ve komisyon tarafından değerlendirmesi yapılarak dereceye giren projeler belirlenecektir. Bakanlığımızca tespit edilecek bir ilde ödül töreni düzenlenerek dereceye giren projelere destek ödülleri verilecektir."

Kaynak: Giresun Tarım İl Müdürlüğü