Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen'i ziyaret eden Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İncigül Sağdıç Tataroğlu, gıda sektöründe karşılaşılan sorunlar ve çözümleri hakkında bilgi alış-verişinde bulundular. Ziyarette, Gıda kontrol ve denetim hizmetlerinden bahseden İl Müdürü Özen, 2016 yılı sonu itibariyle 23 bin gıda işletmesine 36 bin denetim yapıldığını ve gıda denetiminde İl Müdürlüğü olarak büyük bir başarıya imza atıldığını kaydetti.

Kamuoyundaki Ön Yargı Giderilmelidir

Kamuoyunda gıda konusunda çıkarılan, tüketicileri yanıltıcı haberlerden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Özen, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak gıda denetimlerinin büyük bir titizlikle yapılmaya devam ettiğini ve yoğun bir şekilde de devam edeceğini bildirdi. Özen, Tataroğlu'na; “Gıda Mühendisleri Odası olarak gittiğiniz platformlarda Antalya İl Müdürlüğünün gıda denetimleri konusundaki titizliği ve başarısı dile getirilmeli, böylece kamuoyundaki önyargını giderilmelidir” şeklinde konuştu.

Özen; “Gerek Gıda Mühendisleri Odası ile gerek sektörün diğer paydaşları ile gıda ile ilgili tüm projelere, Antalya İl Müdürlüğü olarak tam destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Proje Türkiye'de İlk Olarak Antalya'da Uygulanacak

Antalya İl Müdürlüğü ve 19 İlçe Müdürlüğü olarak, okullarda gıda konusunda eğitimler düzenlemeye devam edildiğine dikkat çeken Özen, Türkiye'de ilk defa Antalya'da tarafımızdan uygulanacak olan “Tüketici Bilgilendirme Noktaları Projesini” anlattı.

Gıda güvenilirliğinin sağlanmasında etkili denetimin yanı sıra tüketici bilincinin artırılmasının da büyük önem taşıdığını söyleyen Özen, “amacımız Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak 19 İlçede, tüketicilerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde kuracağımız Tüketici Bilgilendirme Noktaları ile tüketicilerin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından beklenti ve talepleri ile sorunların çözümü konusunda çalışmaların yapılması, dolayısı ile gıda güvenilirliğinin sağlanmasında tüketicilerin de bilinçlenmesine yardımcı olmaktır” ifadesini kullandı.

Kaynak: Antalya Tarım İl Müdürlüğü