Denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak teknik personele yönelik düzenlenen eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. 16-27 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen kursa Kırşehir İl Müdürlüğü'nden 1, Muş İl Müdürlüğü'nden 2, Kırıkkale İl Müdürlüğü'nden 1 ve Ankara İl Müdürlüğü ile İlçe Müdürlüklerinden 14 olmak üzere toplam 18 kişi katıldı.

Eğitimlerin tamamına yakınının İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca verildiği kursta ayrıca Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde görevli teknik personel de katılımcılara eğitim verdi.

Eğitim kapsamında teknik gezinin de gerçekleştirildiği kursta kursiyerlere, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ceza uygulamaları, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Hijyen Yönetmeliği, Kayıt ve Onay Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Prosedürler, Türk Gıda Kodeksi ve Tebliğler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkikler, Risk Esaslı Denetim Prosedürü ve Uygulamaları, İthalat ve İhracat Uygulamaları, Laboratuvar Uygulamaları, Numune Alma Usul ve Esasları, Ürün Teknolojisi (et, süt, yağ) konuları ve Yem Mevzuatı konuları anlatıldı.

Kursun sonunda sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları İl Müdürü Bülent Korkmaz, İl Müdür Yardımcısı Veysal Çetin'le Gıda ve Yem Şube Müdürü Bahadır Erat'ın da katıldığı törenle verildi.

Gıda denetimlerinin halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamada çok önemli bir işlevi olduğunu dile getiren İl Müdürü Bülent Korkmaz, "Gıda denetimi bir anlamda koruyucu hekimliktir. Lansmanı böyle yaparsak olay daha iyi anlaşılmış olur. Gıda denetçileri bu anlamda çok önemli bir görev ifa ediyorlar" dedi.

Gıda denetçilerine uyarılarda da bulunan İl Müdürü Korkmaz, denetimlerdeki esas amacın işletmelere ceza yazmak olmadığını, esas amacın sektörü mevzuata uygun şekilde hareket etmeye yöneltmek olduğunu belirterek, bir eksiklik ve aksaklık dolayısıyla işlem yapılması durumunda mevzuat hükümleri çerçevesinde sektörle nezaket ve uyum içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kursun sonunda kursiyerlere sertifikaları verilirken hatıra fotoğrafı da çektirildi.