Genç nesillerin resim üzerinden gıda güvenilirliği konusunda bilgi ve birikimlerini, beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir paylaşım platformu oluşturmak ve kamuoyunda gıda güvenilirliği ile ilgili farkındalık geliştirmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği'nin (SETBİR) işbirliğiyle düzenlenen "Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda-Ulusal Çocuk Resim Yarışması" sonuçlandı.

Yarışmada birinciliği elde eden öğrenci tablet pc ve bluetooth kulaklık, yarışma ikincisi tablet pc, yarışma üçüncüsü ise bluetooth kulaklıkla ödüllendirilirken Ankara'da dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Müdürlüğünde düzenlenen törenle verildi. Yarışma birincisi Batıkent Orhan Eren İlkokulu öğrencisi Ayça Kurnaz'a ödülü İl Müdür Vekili Veysal Çetin, yarışma ikincisi Talip Yener İlkokulu öğrencisi Ayben Elif Eker'e ödülü İl Müdür Yardımcısı Mehmet Gümüş, yarışma üçüncüsü Çankaya İlkokulu öğrencisi Alaz Yüceer'in ödülü de Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nafiye Çavuş tarafından ailesine verildi.

Günümüzde gıda güvenliği ve doğru beslenme gibi konuların öneminin arttığını vurgulayan İl Müdür Vekili Veysal Çetin, Bakanlık olarak da bu konuların çok önemsendiğini belirterek, Türkiye genelinde bakanlık birimlerince gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimler gerçekleştirildiğini söyledi. Gıda güvenliğinin sağlanması konusunda sadece denetimlerin yeterli olmadığını, toplumda da bu konuda duyarlılık oluşmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Çetin, geleceğin teminatı çocukların bu konuda dikkatlerini çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bu yarışmanın düzenlendiğini ifade etti. Çetin, yarışmaya katılan ve ödül alan çocukları tebrik ederek yarışmada emeği geçenlere de teşekkür etti.