Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan “Genç Çiftçi Projesi”ne bu yılki başvuruların 2 Nisan'da başlayacak olması nedeniyle Giresun Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr.Muhammet Angın bir açıklama yaptı.

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe desteği verilmesine ilişkin tebliğ yayınlanmıştır.

Hibeden yararlanmak isteyen genç çiftçilerin, tebliğin yayınlandığı gün itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olması,okur-yazar olması, daha önce Bakanlığın diğer hibe programından faydalanmamış olması ve tebliğde ayrıntılı belirtilen diğer bazı şartları taşımaları gerekmektedir.Projebaşvuruları 2-30 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır.

Ön başvurular, internette “https://gencciftci.tarim.gov.tr”uzantılı yazılım üzerinden yapılacaktır. Kesin başvurular isegenç çiftçilerin proje uygulayacağı kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır.

Programın proje konuları;

a)Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında;Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği,Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği,Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi,Arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi,İpekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı,Serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı,

b)Bitkisel üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında;Kapama meyve bahçesi tesisi,Fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği,Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği,Çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği,Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı,

c)Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik destekleme projeleri kapsamında;Çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi,Coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim.

Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen genç çiftçilerimiz İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizi ziyaret edebilirler.

TARIMDANHABER