Bitkisel, Hayvansal Üretim ve Sağlığı, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Denetimleri, Gıda Denetimleri gibi çok farklı alanlarda toplumun her kesimine hizmet vermekte olan İl Müdürlüğü Personelinin; etkili iletişim becerilerini geliştirerek, hizmet sunumlarında iletişimden kaynaklanan problemleri azaltmak, çalışma hayatlarında karşılaştıkları sayısız problemleri çözümlemek, farklı bakış açıları kazanmalarını sağlamak ve problemleri çözme tekniklerini öğrenerek, problemlerin çözümüne destek olmak amacıyla Logoterapi Uzmanı Psikolog Bilge Şener tarafından 12 saat olarak planlanan eğitimlere, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve Teknik Elemanlardan oluşan doksan personel katılacak.

Eğitim Uzmanı Bilge Şener, eğitim programı ile ilgili yaptığı açıklamada; "Eğitim, katılımcıları çalışma hayatında önemli bir yeri olan bireyler olarak ele almaktadır. O nedenle eğitim bireysel farkındalıkları arttırmayı uygulamalarla zenginleştirmiştir." dedi.

12-13 Kasım, 17-18 Kasım ve 2-3 Aralık 2015 tarihlerinde üç dönem olarak gerçekleştirilecek eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecek.