Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, Erzincan, Tercan ve Çayırlı Ovaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 'tarımsal sit alanı' olarak belirlendiğini söyledi.

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin, “Bakanlığın açıkladığı büyük ovaların korunması ile ilgili karar kapsamında verimli tarım topraklarının tarımsal sit alanı kimliğine büründü. Topraklarımızın korunması yönünde çok önemli bir karar alındı. Alınan kararla tarım topraklarının amacı dışında kullanılmasının önüne geçilecek" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının titiz bir çalışma sonucu büyük ovaları belirlediğine dikkat çeken İl Müdürü Şahin, ovalar belirlenirken birçok kriterin göz önünde bulundurulduğunu ifade etti. Erzincan'da 3 ovanın bu kapsama alınmasının son derece önemli olduğunu söyleyen İl Müdürü Şahin, “Bakanlığımızın aldığı bu kararın toplulaştırma çalışmaları ile birlikte düşünüldüğünde önümüzdeki yıllarda Erzincan'da tarım sektörü şaha kalkacaktır. Bununla birlikte Bakanlığımızın açıkladığı 'Milli Tarım Projesi' kapsamında uygulanacak destekleme ve teşvikler, kadınlarımızın ve gençlerimizin tarıma kazandırılması noktasında uygulanan projeler, DAP ve KKYDP kapsamında uygulanan hibe programları toplu olarak düşünüldüğünde Erzincan tarım cenneti olmaya aday bir ildir. Şimdi bize düşen daha çok ve daha kaliteli üretmek, ürettiğini pazarlayabilmek ve çiftçimizin rekabet gücünü artırmaktır. Çevre ve insan sağlığına uygun, sürdürülebilir tarım yapılması için Bakanlığımız tüm önlemleri almakta ve bu yönde büyük bir çaba sarf etmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Erzincan Tarım İl Müdürlüğü